HDR Timelapsevideo

I’ve written about the HDR effect before. And I’ve written about timelapse several times

Per Erik Sviland just published a video that combines the stuff. Timelapse and HDR. That high dynamic range effect usually just add an intense feeling of something kitschy. But because it really enhance the clouds it works well in a video like this.

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=4844110&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=01AAEA&fullscreen=1

Gruda/Ullandhaug HDR Timelapse in HD from Per Erik Sviland on Vimeo.

Per Erik has also been kind enough to include a nice how-to explaining how he made this video on his blog.

HDR Timelapsevideo

9 thoughts on “HDR Timelapsevideo

 1. Roar Stavelin says:

  Dette er veldig spennende. Har hatt lyst til å teste ut noe slikt (ikke HDR) i lang tid, men da ingen av mine Canon kameraer har hatt interval timer har prosjektet bråstoppet. Vet det er mulig å koble kameraet til macen/pcn å la en software styre kamera, men det har til nå stått for meg som for strevsomt og risikabelt mhp været.
  Du bruker selv Canon. Hvordan ville du gjøre det? Kan du anbefale en programvare som funker bra?

 2. Har du god peiling på HDR?

  Jeg vurderer tanken på å kjøpe meg samme kamera som deg, 5d mark 2. Men, jeg er også veldig interessert i å lære meg mer om HDR, men forstår det slik at mark 2 maks har 3 auto bracket frames (noe norsk ord for dette?). Betyr dette at mark 2 er et dårlig valg for HDR?

  Kenneth

 3. Skal ikke påberope meg veldig god peiling på HDR. Syntes stort sett at det blir ganske stygt… Men har lekt en del med det. Er jo litt fascinerende også…

  5D MKII har bare tre stops bracket ja. Jeg har gjort noen eksperimenter med mer enn tre bilder vha. manuelle instillinger. Syntes ikke jeg fikk så mye mer ut av det enn det jeg får med tre RAW-bilder: -2, normal og +2

  Jeg ville ikke latt det avgjøre kameravalget mitt…

 4. Kenneth Dreyer says:

  Det vil nok ikke være avgjørende, 5d mark 2 frister fortsatt veldig.

  Har litt problemer med å fortstå hvilke linser som egner seg best til hvilke situasjoner. Har du noen tips til enkelt forklarte guider på dette?

 5. Kenneth Dreyer says:

  Igrunn bare en guide som forteller meg hvordan alle de forskjellige millimeterene fungerer, samme hva man skal ta bilder av. Samt f1.2, f1.4, f1.8 osv.

  Personlig er jeg mest interessert i å ta bilder når jeg er ute å reiser, spesielt av landskap og natur, samt portrett og mennesker i det daglige liv når jeg er hjemme.

 6. Roar Stavelin says:

  @Kenneth Dreyer: Bare for å droppen liten vekker til alle som sikler etter et 5D MKII (jeg), i Korea koster det 13.000,- for body. MPX.no har det til ca 20.000,- Tror Canon har internasjonale garrantier noe som bør gjøre et kjøp i utlandet relativt trygt……Sorry Eirik, vet at denne tråden ikke dreier seg om kamera, men….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s